כשהייתי בן 10, הגיעה לידי הביוגרפיה של מייקל סטיינהרדט. בעברית, תרגמו אותה ל-"מסע ההשקעות שלי בג'ונגל של וול סטריט". למעשה, אני לא בטוח איך היא הגיעה לידי – אולי אבא שלי קרא אותה, או אולי הגיעה במתנה כשחידשנו את המנוי למעריב – אבל איכשהו היא מצאה את דרכה לספריה בבית. סטיינהרדט הוא טיפוס צבעוני מאוד. יהודי מניו יורק, שהקים ב-1967 קרן גידור קטנה, וברבות הימים היא הפכה לאחת מקרנות הגידור המצליחות ביותר בארה"ב. כמובן, הדרך לשם לא הייתה ישרה, היא כללה עליות ומורדות, הצלחות מסחררות וכשלונות מוחצים.
אחרי כמה עשרות שנים הוא פרש, ובילה את רוב זמנו בשתי פעילויות עיקריות: איסוף אמנות - סטיינהרדט הוא אחד האספנים הגדולים בעולם של אמנות יוונית, ואפילו הלווה למוזיאון ישראל מצבת אבן מהתקופה ההלניסטית; בנוסף, הוא אחד הפילנתרופים היהודים הגדולים בעולם, מהמקימים של תגלית. וכמובן, מיליארדר.
החיים שלו, כפי שהצטיירו בעיניים של ילד קטן, היו מעניינים ומרגשים והובילו אותי לסקרנות בלתי נגמרת כלפי העולם הזה. ההורים שלי תהו מה הילד המוזר הזה עושה מול הגליונות הכתמתמים של גלובס, אבל כמובן תמיד עודדו אותי. וזה הוביל אותי לעשות את ההשקעה הראשונה שלי בשוק ההון בגיל 16, ואחר כך תואר ראשון בכלכלה, תואר שני במימון, ולהתחיל את הקריירה בחברה שעסקה בהערכות שווי, מיזוגים ורכישות.
כמי שגר בתל אביב, נדבקתי גם בחיידק הסטארטאפים, ועברתי לעולם של ניהול כספים בסטארטאפים, אך במקביל תמיד השקעתי בשוק ההון - כולל ניהול כספים משפחתיים. האמת שהאסטרטגיה שלי שונה מהאסטרטגיה הנועזת של סטיינהרדט - אם כבר יותר שואבת השראה ממשקיעים אחרים כמו וורן באפט, בנג’מין גרהאם, אסוואת' דאמודארן, מארק לאונרד ואחרים. משקיע לטווח ארוך ומנסה לאתר חברות צומחות שמצליחות לשמור על יתרון תחרותי לאורך זמן, בעודי ממנף את ההבנה הטכנולוגית והעסקית שצברתי במהלך עשור בעולם הטק.
בשנים האחרונות אני כותב תוכן על השקעות ופיננסים כדי להסביר את הלך המחשבה שלי, ואיך אני ניגש להשקעות. אני כותב שנים רבות בטוויטר ולאחרונה הקמתי את הבלוג הזה שבו אני יכול לכתוב בפירוט על השקעות ופיננסים - החל מאיך אני משקיע, איך אני מקבל החלטה לרכוש מניה מסוימת (או למכור), איך אני בוחן את העתיד, ואיזה הזדמנויות וסיכונים טכנולוגיות חדשות, כגון AI, מציבות למשקיעים בימינו.
מי שקורא אותי ומכיר את התשוקה שלי לתחום, ודאי לא מופתע שכמעט 30 שנה אחרי שנחשפתי לביוגרפיה של סטיינהרדט, אני יכול לעדכן שסוף סוף הקמתי קרן גידור בישראל! שמה הוא בוליש פנדה קפיטל. כשהחלטתי על זה בתחילת השנה, פגשתי חבר טוב לארוחת צהריים. אמרתי לו שיש לי חדשות מרעישות, והוא קטע אותי ושאל “אתה מקים קרן?? אני משקיע!”. הוא ישר שלח הודעה לחברה משותפת אחרת, ואמר לה “חבל שלא באת לארוחה, יש לרועי חדשות מסעירות”. והיא ירתה במהירות “הוא מקים קרן?! אני משקיעה!”. ועכשיו אני פותח את הקרן מעבר למעגל הקרוב של חברים טובים ומשפחה.
מהי קרן גידור? למעשה, קרן בה אני מנהל כספים של משקיעים ע"פ האסטרטגיה שאותה אני מתווה מראש. האסטרטגיה של הקרן היא למעשה אותה האסטרטגיה בה נקטתי בהצלחה בעבר, ושירתה אותי היטב - השקעה לטווח ארוך בתיק מרוכז של חברות איכותיות, בעלות יתרון תחרותי ייחודי ועמיד, הפועלות בנישות צמיחה עם שווקים במגמת התרחבות. לצערי אני לא יכול לפרט הרבה מתוקף הגבלות הרשות לניירות ערך, אבל אמשיך לעדכן איך אני חושב וניגש לעולם הזה - כמובן, בלי המלצות השקעה.
אחרי האתנחתא הקלה לטובת השקת הקרן, הבלוג יחזור למתכונת הרגילה בהמשך, עם תובנות שלי מעולם ההשקעות ותיאוריות חדשות, מבוססות יותר או פחות.
אז תודה למייקל -- ואת השאר תוכלו לקרוא כאן, או בביוגרפיה העתידית שלי :)
רועי , יש לך פוסטים מצוינים לומד המון ממך ,
בהצלחה!
תכה תמדד
בהצלחה!